^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

December 2016

Obisk gospe Majde iz ZD Škofja Loka

Gospa je v ponedeljek, 28.11.2016 otrokom predstavila vsebine in pomen skrbi za osebno higieno (telo, lasje, zobje,…) in jim približala možne načine sproščanja telesa, saj je le to tudi pomembno za ohranjanje našega zdravja.

 

Obisk Pošte Žiri

Danes, v četrtek 1.12.2016 smo se »Zajčki« in starejše »Čebelice« kmalu po zajtrku odpravili proti Žirem, kjer smo si ogledali prostore Pošte in delo poštnih uslužbencev. Vse nam je prav lepo povedala in pokazala gospa Smiljana. Oddali smo tudi naše pismo za Svetnika in upamo, da kmalu pride v prave roke.

 

Obisk Svetnika

V torek, 6.12.2016 smo bili polni pričakovanj. Ob 9.00 smo slišali nežno zvončkljanje in zagledali Svetnika s spremstvom. Otroci so mu pozorno prisluhnili, mu vse obljubili in mu na koncu zapeli pesmico Zarja na nebu.

Poigrali smo se z novimi igračami in se veselili.

 

Sajenje božičnega žita

V torek, 13.12.2016 nam je zvezdica v »Čebelicah« naročila, naj skupaj posejemo božično žito. Sejali so ga tudi »Zajčki«. Ravno pravi čas. Vsi smo sodelovali. Sedaj pa nam ostane le še vsakodnevno pozorno opazovanje in občasno zalivanje.

 

Obisk zobne asistentke Jožice iz ZD Škofja Loka

V torek, 20.12.2016 je gospa Joži otrokom predvajala risani film Maša in medved, ki je bil vezan na vsebino o zobkih, o zdravi prehrani,…Igrali smo se za zobozdravnike, spoznavali njihovo delo, inštrumente, ki jih pri delu uporabljajo,predvsem pa smo postali neustrašni…

Po zanimivi predstavitvi  smo si z gospo Jožico tudi umili zobe in pozorno poslušali njena navodila za pravilno umivanje. Pravi, da nam gre dobro od rok!

 

3. obisk gospe knjižničarke Majde Treven

Tokrat nas je gospa Majda v sredo 21.12.2016 razveselila s pripovedovanjem zgodbe o treh prašičkih. Poznamo jo že kar dobro, zato pri obnavljanju vsebine kasneje nismo imeli večjih težav. Trenutki, ko potonemo v svet pravljic z gospo Majdo, so vedno nekaj posebnega.

 

Oblikovanje kokosovih kroglic v »Čebelicah«

V četrtek 15.12.2016 smo si otroci v skupini Čebelice nadeli predpasnike, si temeljito umili roke in se lotili priprave testa za kokosove kroglice in samega oblikovanja. Zelo dobro nam je šlo od rok in kroglic je bilo na koncu zelo veliko. Ponudili smo jih starim staršem na čajanki.

 

Čajanka s starimi starši v skupini Čebelice – dopoldansko druženje

Okrog 9.30 ure so se nam pridružili stari starši. Skupaj z otroci smo jim najprej zaželeli dobrodošlico in jim zapeli nekaj pesmic, ki smo jih osvojili v letošnjem šolskem letu (Ko medvedek gre v gozdiček, Ježek in medved, Čebelica, Zvezdica). Poželi smo velik aplavz. Nato so se otroci pridružili starim staršem in skupaj smo zapeli še pesem Mi se imamo radi. Sledilo je okraševanje smrečice, na katero so otroci skupaj s svojimi starimi starši obesili zvezdico s svojim portretom. Le ta nam bo sedaj krasila igralnico. Stare starše smo presenetili s pogostitvijo s kokosovimi kroglicami, katere so zanje oblikovali otroci sami ter s toplim čajem. V nadaljevanju smo se prepustili druženju, prijetnim pogovorom ter igri z otroki.

 

Peka piškotov v »Zajčkih«

V torek, 20.12.2016 nam je pek Jože Oblak po predhodnem dogovoru v vrtec pripeljal pripravljeno testo in modelčke za oblikovanje piškotov. Otroci v skupini »Zajčki« smo prav hitro napolnili vse pekače, nadaljnje delo pa smo prepustili pekom. Med počitkom je po vrtcu že prijetno zadišalo po prazničnih dobrotah.

 

Predbožično in prednovoletno rajanje v našem vrtcu

Otroci in vzgojiteljice našega vrtca smo skupaj zarajali v prihajajoče praznične dni. Bleščice, mavrična svetilka, piškoti, napitki in plesno vzdušje je zaznamovalo večji del dopoldneva 22.12.2016. Zaželeli smo si še vesele praznike…