^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Januar 2017

OBISK PRIJATELJA LUDVIKA

Takoj po novem letu nas je z obiskom razveselil deček Ludvik, ki že nekaj časa živi na Švedskem. Skupaj z nami je ta dan praznoval tudi Tilnov rojstni dan. Skupaj smo škratovali, nato pa sta nam Ludvik in njegova mamica pripovedovala o življenju, vremenu ter seveda praznovanju na Švedskem. Vsi smo jima z zanimanjem prisluhnili. Ludvik pa nas je naučil še nekaj besed v švedščini. Njemu  gre švedski jezik že zelo dobro, nam pa so se lomili jeziki. Nekaj pa smo se le naučili. Naučili smo se pozdraviti po švedsko. Reče se: »Hej, hej«.

 

OGLED JASLIC

V sredo, 4. 1., smo se  Zajčki pogumno odpravili na mraz in odšli do cerkve, kjer smo si ogledali jaslice. Bili smo zelo navdušeni.

 

OPAZOVANJE IN BELEŽENJE VREMENA S SIMBOLI

V mesecu januarju smo v skupini starejših otrok namenili več pozornosti tudi vremenskim pojavom ter temperaturam. Opazovanja smo zabeležili v tabele, ki so jih izdelali otroci. Naučili smo se, da nizke temperature povzročajo sneg in led. Prav snega pa so se otroci zelo razveselili.

 

IGRA NA SNEGU

Uživali smo na snegu, ki nam ga je natrosila Babica Zima. Dričali smo se, kepali ter izdelali snežaka. Naš snežak je zaradi nizkih temperatur dolgo krasil naše igrišče.

 

OBISK KNJIŽNIČARKE V JANUARJU

Tudi v tem mesecu smo prisluhnili gospe Majdi, ki nam je predstavila dve zgodbi: O dobrem zlobnem volku in Kje zrastejo bomboni?

 

DOBRI SNEŽAK

V skupini Zajčki smo v mesecu januarju spoznali tudi pravljico Dobri snežak. Snežaka smo izdelali iz snega, pa tudi iz papirja. S tehniko lepljenka so otroci ustvarili čudovite snežake, ki krasijo naše stopnišče. Sedaj pa se pridno učimo dramatizacije. Kdo bodo naši gledalci pa naj ostane še skrivnost.

 

ŠKRATOVANJE

Mesec januar smo pričeli in zaključili s praznovanjem rojstnega dne.

 

ROKAVIČKA

Navdušila nas je pravljica z naslovom Rokavička. Sedaj že dobro poznamo vsebino in po vrsti imenujemo vse nastopajoče živali. Izdelali smo vsak svoje rokavice ter se naučili deklamacijo Rokavička. Da nas ne zebe, potrebujemo dve rokavici. Iskali smo pare rokavic, jih primerjali, ločevali glede na barvo, velikost, vzorce. Igrali smo se »snežnim puhom«, risali in ustvarjali smo snežinke, …

 

PRAZNOVANJA V »ČEBELICAH«

V enem tednu smo tokrat praznovali kar štiri rojstne dneve. Joj koliko veselja, čestitk, objemov in želja… Vse najboljše, prijatelji!