^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Maj 2017

ŠKRATOVANJE

Veselili smo se ob rojstnem dnevu treh škratov. Svoj peti rojstni dan so v tem mesecu praznovali Lucija, Žan in Janez. Zaželeli smo jim vse najlepše ter  po škratje zarajali.

 

ŠKRATOVE GIBALNE IGRE

Škratje se radi lovijo, tečejo  in igrajo. Skupaj z mlajšimi prijatelji smo tekli na Škratovem krosu, se igrali različne gibalne igre ter spoznali kaj je to štafetni tek.

 

ŠKRATEK BRALČEK

Ker so vaši škratki Bralčki celo leto pridno pripovedovali pravljice so si ob zaključku zaslužili prav posebno nagrado. V petek, 19. 5. 2017, smo obiskali knjižnico. Tam nas je gospa knjižničarka Majda razveselila s  svojo pravljico o škratu Zmedoljubu.  Otroci pa so dobili knjižno kazalko in obljubili, da bodo še naprej pridno prebirali pravljice.

 

GOZDNI ŠKRAT MUZIKANT

Škrate smo iskali tudi v gozdu, kamor smo odšli na sprehod. Tam smo na gozdni jasi prisluhnili glasbeni pravljici Gozdni škrat Muzikant.

 

V DEŽELI ŠKRATOV

V torek, 23. 5. 2017, na lep sončni dan, smo obiskali Škratovo deželo v Gozdu Martuljku.  Ko smo vstopili skozi »vrata« v Škratovo deželo, so se prikazali škratje, nam ob poti puščali presenečenja in nas zabavali.

 

ŠMARNICE

V ponedeljek, 15.5.2017 smo se vsi skupaj zbrali ob Marijinem kipu, se pogovorili o podobi pred nami ter zapeli nekatere Marijine pesmice. Od tistega dneva smo se po zajtrku dnevno zbirali vsakič v drugi igralnici in prisluhnili dogajanju v zgodbi Čudež na Skalnici, kaj zapeli in se priporočili Mariji.

 

OPAZOVANJE MRAVLJIC

V Čebelicah smo ta mesec z zanimanjem prisluhnili pravljici o Mravlji Marički, se učili novo pesmico o mravlji in polžu, ustvarjali smo mravljišča polna drobnih mravljic. Še posebno radi smo raziskovali zelenico pred vrtcem, iskali polžje hiške in pa mravljice. Ogledovali smo si njihovo gibanje, telo in si ob tem zastavljali mnoga vprašanja. Tudi naša igralnica je postala pravo »mravljišče«.

 

POMLADNI KROS

V sredo 10.5.2017, smo v vrtcu dopoldanskem času izvedli Pomladni kros, katerega so se udeležili prav vsi otroci, od najmlajših, do najstarejših. Sodelovali so pri ogrevanju in teku ter si prav vsi prislužili prave »medalje«. Sledili smo geslu: »Važno je sodelovati, ne zmagati!«

 

SREČANJE DRUŽIN V STIČNI

V soboto 27.5.2017 je bilo srečanje družin katoliških vrtcev v Stični. Najprej smo se zbrali pri sveti maši v cerkvi, kjer je bil poudarek na veselju v družinah. Po maši je bilo kosilo iz popotne torbe in prijetno druženje z ostalimi družinami. Sledilo je pričevanje zakoncev Strajner za starše. Pričevanje za starše je bilo zelo ganljivo, otroci pa so uživali na delavnicah. Dogodek smo zaključili v cerkvi s petimi litanijami in blagoslovom za srečno vrnitev domov.

 

PRIPRAVA VZGOJITELJIC NA ZAKLJUČEK ŠOL. LETA

Ob zaključku letošnjega šolskega leta smo se vzgojiteljice odločile presenetiti otroke, starše in celo same sebe. Veliko truda smo pred samim dogodkom namenile pripravi scene, glasbenih vložkov, kostumov in rekvizitov za izvedbo »presenečenja«. Na popoldanskih vajah je bilo prisotnega veliko smeha in zabave. Upamo, da vas lepo presenetimo…

 

BOBEK IN BARČICA

V sklopu teme Promet smo se  Čebelice v mesecu maju posvetili še Vodnemu prometu. Ker je bilo vreme že zelo sončno in toplo, smo se v dopoldnevih večkrat igrali z ladjicami in uživali ob vodi. Izdelovali smo barčice, prisluhnili zgodbi o Bobku in barčici,… Uživali smo v dramatiziranju omenjene vsebine. Izdelali smo tudi preproste lutke na palčkah. Vsak otrok je svoje mini gledališče odnesel domov in zgodbo tako lahko predstavil svojim najbližjim.