^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Marec 2017

Pustno rajanje, 28.2.2017

Na pustni torek so v Vrtec pri Sv. Ani – Žiri prišle same pustne šeme in rajale vse skupaj. Vztrajale so in plesale celo dopoldne, vse do kosila. Zabave in norčij ni manjkalo.

 

Materinski dan, 24.3.2017

V petek, 24.3., smo našim staršem pripravili presenečenje. Z nastopanjem smo jih otroci in vzgojiteljice popeljali od jeseni pa vse tja do pomladi. Odlično smo se odrezali. Program na prireditvi pa sta z igranjem na kitari v duetu popestrila tudi Rebeka Cankar in Timotej Pivk, za kar se jima lepo zahvaljujemo.

 

Darilo za mamice

Otroci iz skupin Pikapolonice in Čebelice smo se potrudili in za svoje mamice z vso svojo ustvarjalno vnemo ob pomoči vzgojiteljic izdelali slike, ki bodo lahko sedaj krasile naše domove. Prav vsaka odraža posameznega otroka in mamico nagovarja: »Mamica, rad/a te imam!«

 

Kdo praznuje?

Ta mesec smo praznovali dva rojstna dneva. Poveselili smo se z gospo Majo in z Mijo, jima podarili didaktično igro »Od cveta do cveta čebelica leta« ter jima zaželeli same lepe reči… Vse najboljše!!!

 

Iz majhnega zraste veliko

 V skupini Zajčki smo v mesecu marcu ugotavljali in raziskovali kako nastane otrok, kako se razvija v materi, se rodi in raste.  S pomočjo fotografij, ki so jih otroci prinesli od doma, smo spoznali, da smo bili nekoč vsi dojenčki in da se skozi čas spreminjamo. Vsak otrok je izdelal svoj časovni trak fotografij, ki smo ga nalepili v kotiček.

 

Dobili bomo dojenčka

V skupini Zajčki smo opazovali fotografije dojenčkov ter preko slikanic, knjig in lutkovnega filma Dobili bomo dojenčka pridobivali nove informacije o nastanku, razvoju in negi otroka. Zelo radi so se igrali v kotičku z dojenčki, jih previjali, oblačili, umivali….V kotiček sva vzgojiteljici dodali še igrače in pripomočke za zdravnike. Tako imamo v igralnici že pravo porodnišnico.

 

Moja družina

Otroci v skupini Zajčki so naštevali svoje družinske člane, jih nato narisali ter izdelali okvir iz kartončkov. Tako kot so različne njihove družine, so nastale tudi različne risbe.

 

Šopek za mamico

Šopke smo pripravili,

s pentljico povezali

in za praznik mamicam

s poljubčkom zapečatili.

(Otroci iz skupine Zajčki)

 

 

Škratovanje

Pri najstarejših v vrtcu je bilo ta mesec veselo. Rajali smo kar trikrat, saj smo praznovali Katarinin, Jakobov in Laurin rojstni dan.  Hkrati smo se tudi spraševali zakaj praznujemo rojstni dan. Skupaj smo ugotovili, da se takrat spomnimo dneva svojega rojstva. Škratki Bralčki pa nam vsak petek pridno pripovedujejo pravljice in deklamacije.