^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

November 2016

JUHA, KI IZ BUČ SE SKUHA

Najprej je bilo potrebno poiskati recept, zato smo gledali različne kuharske knjige. Nato smo recept za bučno juho izdelali še sami. Skuhali smo odlično bučno juho ter ugotovili, da je juha, ki iz buč se skuha, najboljša juha.

 

KUHANJE PROSENE KAŠE

Spoznali smo pravljico Lonček, kuhaj. Tudi nam je lonček skuhal proseno mlečno kašo, ki smo ji dodali suho sadje. Še dobro, da nismo pozabili reči »LONČEK, STOJ« . Na koncu smo si zaželeli le še dober tek.

 

LONČEK IZ GLINE

V skupino Zajčki smo v torek , 22.11., dobili prav poseben obisk. Obiskala nas je umetnica gospa Dragica ter nam zaupala nekaj skrivnosti lončarske umetnosti. Skupaj smo spoznali kaj je to glina ter izdelali glinene lončke.

 

MEDENI ZAJTRK

Vsi v vrtcu smo sodelovali pri tradicionalnem slovenskem zajtrku. Sladkali smo se z medom, domačim kruhom, maslom, domačim mlekom in jabolki iz sadovnjaka, ki so si ga otroci iz skupine Zajčki tudi ogledali  že v mesecu septembru.

 

ŠKRATOVANJE

V mesecu novembru smo praznovali Mašin rojstni dan in škratovali. Zapeli smo škratovo pesem, ji voščili in se z njo veselili.

 

JEŽEK

V mesecu novembru smo se v skupini Čebelice veliko pogovarjali o ježkih, spoznali njihove lastnosti,…, prisluhnili smo njihovim dogodivščinam preko zgodbic, deklamacij in pesmic. Ustvarjali smo jih s pomočjo različnih likovnih tehnik in na izdelke smo ponosni.

 

SLEDI IN ODTISI

Sledili smo ježkovim stopinjam in uspelo nam je najti polno zanimivih presenečenj. V posodicah nam je ježek pustil suho sadje, pobarvanke, paličice, s katerimi smo spremljali pesmico, ki smo mu jo zapeli,…

 

ČUTNA POT

Kako zanimivo je bilo dopoldne, ko smo si sezuli copatke in nogavičke. Le zakaj so nam gospe to naročile? Sprehodili smo se po gozdni (čutni) poti in se počutili kot pravi ježki, ki hodijo po blatu, mahu, travi, koreninah, kamenju,… Ob tem smo si peli pesmico Ježek in medved. Različne podlage smo tipali tudi z rokami. Pripovedovali smo, kako se ob tem počutimo, kaj čutimo,…

 

DRUGI OBISK GOSPE KNJIŽNIČARKE

Tudi v novembru nas je v sredo 16. obiskala gospa Majda in tokrat smo prisluhnili zgodbi O petelinčku, ki je šel po svetu ter zgodbi z naslovom Tiho, tukaj beremo, v kateri se je volk učil in se na koncu tudi naučil brati. Gospa Majda nas s svojim čarobnim glasom vselej očara in jo tako prav vsi lepo poslušamo.