^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Misijonska skupina

 

Misijonska skupina je nastala na pobudo laičnega misijonarja Romana Logarja. Ob njegovem odhodu v misijone smo tudi mi začeli z delom. Želeli smo mu pomagati po naših močeh. Romanu je ponagajalo zdravje in moral se je vrniti domov. Misijonska skupina pa nadaljuje svoje delo.

Zadnjih nekaj let je naša glavna dejavnost  mesečno srečanje. Dobimo se vsak prvi  ponedeljek v mesecu po večerni sv. maši. Na začetku vsakega srečanja imamo kratko duhovno misel. Zatem se pogovorimo o stvareh, katere so aktualne v tistem obdobje.

V oktobru sodelujemo pri pripravi sv. maše na misijonsko nedeljo. Zvečer  pripravljamo tudi molitev rožnega venca za misijone.

V novembru sodelujemo pri molitveni uri ob celodnevnem češčenju. Začnemo že tudi s pripravami za trikraljevsko akcijo, katero potem izpeljemo  v času od Božiča do novega leta.

V postnem času pripravimo križev pot. Vsako leto pa se tudi za en vikend udeležimo duhovne obnove, kjer se vedno kaj dobrega in lepega sliši in doživi.Vsako leto skušamo pripraviti  tudi kakšno dobrodelno prireditev, kajti vsak tolar nam pride prav ,da lahko pomagamo našim misijonarjem po svetu. Največ teh sredstev namenimo tistim, ki izhajajo iz naših krajev.

Večkrat  pa se tudi sami udeležimo tombole ali koncerta za dober namen v naši okolici. Radi se srečamo tudi s kakšnim misijonarjem, ko pride domov na dopust, da nam pove kaj o svojem delu.

Kadar pa ni ravno nič konkretnega, pa preberemo kakšno pismo naših misijonarjev.

Tako nas urice skupnega druženja povežejo med seboj in s tistimi, ki so daleč. Čeprav nas je trenutno le šest, se imamo z Božjo pomočjo prav lepo. Radi pa bi, da se nam pridruži še kdo. Zato bomo veseli prav vsakega, ki ima čas vsak prvi ponedeljek v mesecu nekaj časa preživeti v misijonskem duhu.