^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

29. nedelja med letom

OZNANILA ŽUPNIJE ŽIRI – 29. nedelja med letom – 18. oktober 2020

(19. – 25. oktober 2020)

 

Svete maše duhovnika darujeva tudi v času ukrepov ob epidemiji, in sicer BREZ UDELEŽBE VERNIKOV, po namenih, ki so objavljeni v oznanilih za tisti dan.

MOŽNOST ZA OSEBNO MOLITEV je v župnijski cerkvi ob sobotah od 9. do 18. ure. V cerkvi je hkrati lahko navzočih največ 10 vernikov. Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke, nadeti zaščitno masko in ohranjati 2 metra medosebne razdalje (to ne velja za družine in člane istega gospodinjstva). Ob vstopu v cerkev, je vsak sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo.

MOŽNOST ZA SVETO SPOVED ob nedeljah ob 7.00, 8.30 in 10.00 v kiosku pod zvonikom. Tudi tu upoštevajte vse ukrepe.

MOŽNOST ZA PREJEM SVETEGA OBHAJILA bo ob nedeljah ob 7.00, 8.30 in 10.00, in sicer samo za tiste, ki nimajo simptomov okužbe dihal, ne kašljajo, nimajo povišane telesne temperature in so na prejem obhajila pripravljeni. Ob vstopu v cerkev prihajajte po sredini cerkve pred oltar v vrsti z upoštevanjem razdalje 2 metrov. Pred prejemom obhajila bomo zmolili kesanje in Očenaš. Nato vam duhovnik podeli sveto obhajilo in vas blagoslovi. Verniki od obhajila odhajate ob strani cerkve. Ob odhodu lahko darujete za potrebe župnije v nabiralnik zadaj.

URADNE URE so še vedno vsak torek med 16.00 in 17.30 ter četrtek med 10.00 in 12.00 v župnišču. Pobiramo mašne namene za mesec december. Obvezno vstopajte z masko. Naročilo pa lahko oddate tudi preko telefona.

Ob smrti svojcev pokličite v župnišče in se bomo uskladili in dogovorili za pogreb. Pogrebi so lahko do nadaljnjega samo v ožjem/družinskem krogu (do 10 ljudi) - samo pokop, brez svete maše.

Svete maše lahko spremljate po televiziji in radiu (Radio Ognjišče, RTV Slovenija in TV Exsodus).

Verouk je do 1. novembra odpovedan. Nadaljnje informacije boste dobili ob koncu meseca na spletni in facebook strani župnije.

Vabimo vas, da za umiritev epidemije vsak dan ob 19. uri po družinah zmolite Očenaš in Zdrava Marija, ter se priporočite sv. Roku.