^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

33. nedelja med letom

OZNANILA ŽUPNIJE ŽIRI – 33. nedelja med letom – 15. november 2020

(16. - 22. november 2020)

Svete maše, ki so oznanjene, duhovnika vsak dan darujeva BREZ UDELEŽBE LJUDSTVA.

MOŽNOST ZA OSEBNO MOLITEV je v župnijski cerkvi ob sobotah od 9. do 18. ure in ob nedeljah od 11. do 18. ure. V cerkvi je hkrati navzoč samo 1 vernik (ali ena družina). Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke. Ob vstopu v cerkev, je vsak sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo.

MOŽNOST ZA SVETO SPOVED je individualna ob predhodnem dogovoru z duhovnikom.

MOŽNOST ZA PREJEM SVETEGA OBHAJILA je individualna ob predhodnem telefonskem dogovoru z župnikom. Vabimo družine z otroki, da ohranjate osebni stik z Jezusom preko svetega obhajila.

URADNE URE so še vedno vsak torek med 16.00 in 17.30 ter četrtek med 10.00 in 12.00 v župnišču. Pobiramo mašne namene za januar. Obvezno vstopajte posamezno z masko. Naročilo pa lahko oddate tudi preko telefona.

Svete maše lahko spremljate na 1. programu TV Slovenija vsako nedeljo ob 10. uri, med tednom pa po Radiu Ognjišče in TV Eksodus.

Vabimovas, da za umiritev epidemije vsak dan ob 19. uri po družinah zmolite Očenaš in Zdrava Marija, ter se priporočite sv. Roku.

Danes ob 10. uri pa bomo preko facebook strani naše župnije in na povezavi na župnijsko spletno stran neposredno prenašali slovesno sveto mašo ob župnijskem žegnanju. Povabljeni k ogledu in aktivnem sodelovanju! Vaše darove za župnijsko cerkev namesto »ofra« lahko oddate v nabiralnik v župnijski cerkvi ali nakažete na TRR Župnije Žiri: SI56 0700 0000 0846 221 (pripis: dar za cerkev). Skupaj praznujmo naš največji župnijski praznik!

 

Jutri bodo vsi veroučenci preko elektronske pošte staršev dobili nove veroučne zadolžitve.

 

Hvala vsem, ki se v teh drugačnih okoliščinah trudite, da življenje v naši župniji teče dalje.

 

Ob pogrebu + Marice Albreht so sorodniki in sosedje darovali 700 EUR za župnijsko cerkev in za 23 svetih maš. Dva neimenovana darovalca pa sta darovala za poplačilo obnove župnijske cerkve. Vsem Bog povrni!

 

Naj vse župljane in ljudi dobre volje spremlja Božji blagoslov in mogočna priprošnja našega župnijskega zavetnika sv. Martina,

kaplan Anže in župnik Andrej