^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Kristus Kralj vesoljstva

OZNANILA ŽUPNIJE ŽIRI – Kristus Kralj vesoljstva – 22. november 2020

(23. - 29. november 2020)

Svete maše, ki so oznanjene, duhovnika vsak dan darujeva BREZ UDELEŽBE LJUDSTVA.

MOŽNOST ZA OSEBNO MOLITEV je v župnijski cerkvi ob sobotah od 9. do 18. ure in ob nedeljah od 11. do 18. ure. V cerkvi je hkrati navzoč samo 1 vernik (ali ena družina). Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke. Ob vstopu v cerkev, je vsak sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo.

MOŽNOST ZA SVETO SPOVED je individualna ob predhodnem dogovoru z duhovnikom.

MOŽNOST ZA PREJEM SVETEGA OBHAJILA je individualna ob predhodnem telefonskem dogovoru z župnikom. Vabimo družine z otroki, da ohranjate osebni stik z Jezusom preko svetega obhajila.

URADNE URE so še vedno vsak torek med 16.00 in 17.30 ter četrtek med 10.00 in 12.00 v župnišču. Pobiramo mašne namene za januar. Obvezno vstopajte posamezno z masko. Naročilo pa lahko oddate tudi preko telefona.

Svete maše lahko spremljate na 1. programu TV Slovenija vsako nedeljo ob 10. uri, med tednom pa po Radiu Ognjišče in TV Eksodus.

Vabimovas, da za umiritev epidemije vsak dan ob 19. uri po družinah zmolite Očenaš in Zdrava Marija, ter se priporočite sv. Roku.

Danes si lahko na facebook strani naše župnije ogledate nagovor g. kaplana ob prazniku Kristusa Kralja vesoljstva.

Vsem pevcem, zborovodjem in organistom iskreno čestitamo ob prazniku sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe, in se jim zahvaljujemo za njihov trud pri lepšanju bogoslužja v naši župniji. Bog vas živi!

Prihodnjo nedeljo, 29. novembra, ob 10. uri pa bomo iz naše župnijske cerkve preko facebook strani naše župnije in na povezavi na župnijsko spletno stran neposredno prenašali sveto mašo 1. adventne nedelje. Pri tej sveti maši bomo na daljavo blagoslovili tudi vse vaše adventne venčke. Povabljeni k ogledu in aktivnem sodelovanju!

 

Hvala vsem, ki se v teh drugačnih okoliščinah trudite, da življenje v naši župniji teče dalje.

 

Vaše darove za vzdrževanje župnije namesto »pušce« lahko oddate v nabiralnik v župnijski cerkvi ali nakažete na TRR Župnije Žiri: SI56 0700 0000 0846 221 (pripis: dar za cerkev). Bog vam povrni!

 

Ob pogrebu + Milana Dolenca so domači darovali 100 EUR za župnijsko cerkev in za 2 sveti maši. En neimenovan darovalec pa je daroval za poplačilo obnove župnijske cerkve. Vsem Bog povrni!

 

Naj vse župljane in ljudi dobre volje spremlja Božji blagoslov in mogočna priprošnja našega župnijskega zavetnika sv. Martina,

kaplan Anže in župnik Andrej