^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

3. adventna nedelja

OZNANILA ŽUPNIJE ŽIRI – 3. adventna nedelja – 13. december 2020

(14. – 20. december 2020)

Svete maše, ki so oznanjene, duhovnika vsak dan darujeva BREZ UDELEŽBE LJUDSTVA.

MOŽNOST ZA OSEBNO MOLITEV je v župnijski cerkvi ob sobotah od 9. do 18. ure in ob nedeljah od 12. do 18. ure. V cerkvi je hkrati navzoč samo 1 vernik (ali ena družina). Ob vstopu v prostor si mora vsak razkužiti roke. Ob vstopu v cerkev, je vsak sam odgovoren za zaščito pred morebitno okužbo.

MOŽNOST ZA SVETO SPOVED je individualna ob predhodnem dogovoru z duhovnikom.

MOŽNOST ZA PREJEM SVETEGA OBHAJILA je individualna ob predhodnem telefonskem dogovoru z župnikom. Vabimo družine z otroki, da ohranjate osebni stik z Jezusom preko svetega obhajila.

URADNE URE so še vedno vsak torek med 16.00 in 17.30 ter četrtek med 10.00 in 12.00 v župnišču. Pobiramo že mašne namene za februar. Obvezno vstopajte posamezno z masko. Naročilo pa lahko oddate tudi preko telefona.

Svete maše lahko spremljate na 1. programu TV Slovenija vsako nedeljo ob 10. uri, med tednom pa po Radiu Ognjišče in TV Eksodus.

Vabimovas, da za umiritev epidemije vsak dan ob 19. uri po družinah zmolite Očenaš in Zdrava Marija, ter se priporočite sv. Roku.

Danes ob 10. uri si lahko na YouTube kanalu s prenosom na facebook in spletno stran naše župnije pogledate neposredni prenos svete maše iz naše župnijske cerkve.

Od srede, 16. decembra naprej, boste vsak dan ob 18. uri na facebook strani naše župnije lahko spremljali božično devetdnevnico. Družine se zberite doma in ob adventnem venčku aktivno sodelujte pri devetdnevnici.

Prihodnjo nedeljo, 20. decembra, bo možnost za božično sveto spoved od 17. do 20. ure. Potrebno se je predhodno telefonsko naročiti župniku. Potrebno je tudi upoštevati vse zdravstvene varnostne ukrepe!

Od 4. adventne nedelje do svetega večera (20. do 24. december) bo možno v naši župnijski cerkvi dobiti Luč miru iz Betlehema. Naj kljub drugačnim časom zasveti na sveto noč na oknih vseh naših domov, ter prinese mir in blagoslov vsem ljudem.

Hvala vsem, ki se v teh drugačnih okoliščinah trudite, da življenje v naši župniji teče dalje.

 

Vaše darove za vzdrževanje župnije namesto »pušce« lahko oddate v nabiralnik v župnijski cerkvi ozoroma kapeli ali nakažete na TRR Župnije Žiri: SI56 0700 0000 0846 221 (pripis: dar za cerkev). Bog vam povrni!

 

En neimenovan darovalec je v tem tednu daroval za poplačilo obnove župnijske cerkve. Bog povrni!

 

Vsem župljanom in ljudem dobre volje želiva blagoslovljeno neposredno pripravo na praznik Gospodovega rojstva,

kaplan Anže in župnik Andrej