^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

4. nedelja med letom

4. nedelja med letom                                                                                                                  31.1.2016

Danes je 4. nedelja med letom – nedelja Svetega Pisma. Jutri bo godovala sv. Brigita Irska, opatinja, v torek bo praznik Jezusovega darovanja – svečnica, v sredo bo godoval sv. Blaž, škof in mučenec, ob koncu maše bomo delili blagoslov sv. Blaža zoper bolezni v grlu in vsako drugo zlo, v petek bo godovala sv. Agata, devica in mučenka, v soboto sv. Pavel Miki, duhovnik, in drugi japonski mučenci, naslednjo nedeljo bo 5. nedelja med letom.

Po maši boste prejeli Glas Sv. Martina. Preberite si njegovo vsebino.

V ponedeljek bo ob 18.45 srečanje redakcije Glasa Sv. Martina, ob 19.45 pa srečanje Misijonske skupine.

V petek bomo opravili sveto mašo tudi za + Pavlo Modrijan ob 30. dnevu.

V soboto bo ob 9.00 srečanje za ministrante, ob 19.00 pa srečanje za mlade.

Po sveti maši lahko v župnišču naročate svete maše za meseca marec in april 2016.

POSTNE DUHOVNE VAJE V VSAKDANJEM ŽIVLJENJU: Letos v naši župniji dajemo  možnost nekoliko drugačne priprave na veliko noč in osebno duhovno rast v odnosu do križanega in vstalega Jezusa, našega Gospoda in Odrešenika. Sredi današnjega potrošniškega ritma, sužnjelastniških in grobih odnosov doživljamo, da smo tarče kamenjanja s strani svojega srca in drugih. Po medijih je kamenjanje bližnjih na dnevnem redu. Ko kamenjamo druge, smo tudi sami kamenjani in srčno veselje umre, se zaduši. On pa stoji sredi med nami in sklonjen piše po tleh. Nikogar ne obsodi. Vabi nas, da se ozremo v svojo resnico skozi njegove oči. To nas bo ozdravilo. Tudi zate in zame velja spodbuda in veselje: Tudi jaz te ne obsojam. Pojdi in zajemaj iz mojega usmiljenja do sebe in do vseh. Vsi dobrodošli. Obseg duhovnih vaj in način dela:Skupna tedenska srečanja se začnejo s sveto mašo ob 19.00 v kapeli. Homilija je usmerjena na vsebino duhovnih vaj prihodnjega tedna. Vsakič je po maši v kapeli srečanje udeležencev po malih skupinah, v katerih si na kratko povedo svojo izkušnjo preteklega tedna. Sledijo še kratka navodila in nasveti. Vsak udeleženec vsak teden po e-pošti dobi  gradivo za osebno dnevno molitev. Tisti, ki nima e-pošte bo dobil fotokopije. Vsak, ki želi, se lahko vsakih štirinajst dni (ali po dogovoru) sreča tudi v osebnem pogovoru z molitvenim spremljevalcem. Pogovor teče o doživljanju in poteku osebne molitve. Je zaupen. Spremljevalec ima sam izkušnjo molitve in tudi spremljanja. Običajno po nekaj tednih duhovnih vaj pri udeležencih nastopi določena kriza (ki je dobro znamenje), odpor in skušnjava po prenehanju. Nekateri odnehajo, drugim pa se po pogovoru s spremljevalcem in v mali skupini vrne moč in veselo nadaljujejo. Včasih že eno srečanje s spremljevalcem lahko bistveno pomaga k preobratu v osebni molitvi in k novemu koraku v duhovni zrelosti. Sv. Ignacij je vedno poudarjal, da tam kjer je več odporov in skušnjav, Bog daje večjo milost. Zato je duhovni boj nekaj običajnega in dobrodošlega.Datum: vsak četrtek od 19.00 (maša) do 20.30. Začnemo v četrtek, 11. 2., in končamo v četrtek po veliki noči, 31.3. 2016! Duhovne vaje bo vodil: p. Viljem Lovše DJ s sodelavci. Vse, pravkar prebrane informacije so zapisane v zloženki, ki jo dobite na stojalu pod korom ter na spletni strani naše župnije. Lepo povabljeni!

V petek, 5. februarja 2016 ob 19.00 bo v našem kraju zanimiv dogodek. Med nas so v okviru Kažipotov 2016 povabili zakonca, Vilmo in Danija Siter, starša štirih odraslih otrok in sedaj že dedka in babico dvanajstih vnukov. Gospa Vilma je zdravnica, specialist splošne prakse, ki je več kot 20 let delala v splošni ambulanti, sedaj pa z možem Danijem že petnajsto leto služi zakoncem in družinam. Dani je po poklicu učitelj angleščine in knjižničar, vendar je v devetdesetih delal v politiki – mandat in pol je bil župan občine Krško, sedaj pa pravi, da skupaj z ženo gradita odnose, za katere je vredno živeti. Zakonca Siter sta ustanovitelja in voditelja gibanja Družina in Življenje (DiŽ), ki si prizadeva za poživitev in nego dobrih odnosov med zakoncema in posledično v družini. Med nas so ju povabili, da bi nam v luči minule Sinode o družini orisala razmere, v katerih danes živijo krščanski zakonci. Njunemu razmišljanju so dali naslov: DRUŽINA NA POTI ALI DRUŽINA NAPOTI? Ker imata na tem področju bogate izkušnje in je njuno pričevanje že marsikoga nagovorilo, se nam obeta zanimiv večer. Pričevanje zakoncev Siter je namenjeno zakoncem in vsem, ki vam ni vseeno, kam plovejo oziroma kaj se dogaja z našimi družinami, ter kaj lahko vsi mi, ki se imenujemo kristjani, naredimo, da zaustavimo ta hudourni tok javnega mnenja, ki nikakor ni naklonjen dobrim odnosom v družini in zakonu. Zakonci, ki so se povezali v pripravi tega dogodka, vas prosijo, da se tega srečanja udeležite v čim večjem številu. Pa še to vas naprošajo: tudi vi povabite svoje znance, sodelavce, sosede, sorodnike …, saj vedo, da to nedeljsko oznanilo vseh nikakor ne bo doseglo. Vidimo se torej v petek, 5. februarja 2016 ob 19.00 v Galeriji Svoboda.

Na oglasni deski je še nekaj drugih vabil, ki si jih lahko preberete.