^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

1. postna nedelja

14.2.2016

Danes je 1. postna nedelja, goduje sv. Valentin, duhovnik in mučenec. V ponedeljek bo godoval sv. Klavdij, redovnik, v torek sv. Julijana Koprska, mučenka, v sredo sv. Silvin, škof, naslednja nedelja bo 2. postna.

Danes ob 18.00 lepo povabljeni k molitvi križevega pota, ki ga bo vodila Misijonska skupina.

V ponedeljek bomo sveto mašo opravili tudi za + Leopolda Erznožnika ob 7. dnevu. Iz zapisa svetih maš se je »izmuznil« namen za + Franca Kogovška. Se opravičujem. Ta dan bo ob 18.45 srečanje katehetov, ob 19.45 pa izjemoma tudi srečanje Svetopisemske skupine.

V sredo ob 18.45 oziroma po sv. maši vas vabimo v župnijsko dvorano na ogled dokumentarnega filma o škofu Janezu Frančišku Gnidovcu, pri pripravi katerega je sodeloval lazarist Janez Cerar, sedanji župnik v obeh Oselicah. Glavno vlogo igra Janez Rus, ki je bil kot diakon na praksi v Žireh. V njem sodeluje tudi znani igralec Gregor Čušin. Pridite in spoznajte, kako preprost in svet je bil škof Janez Gnidovec.

Naslednjo nedeljo bo darovanje za cerkvene potrebe. Hvala za vsak vaš dar, ki ga boste namenili. Molitev križevega pota ob 18.00 bo vodila Molitvena skupina.

28.2. bomo v okviru dekanije ob letu usmiljenja poromali v našo stolnico. Odhod bo ob 13.30 izpred župnišča. Šli bomo z avtobusi iz vseh župnij dekanije. Ob 15.00 nas bo tam sprejel stolni župnik, ob 15.30 bomo prisotni pri molitvi križevega pota, po njem pa bo tudi sveta maša. Ta dan zato doma križevega pota ne bo. Prosim, da se čim prej prijavite v župnišču.

Na oglasni deski je še nekaj drugih vabil, ki si jih lahko preberete.

Po sveti maši lahko v župnišču še vedno naročate svete maše za meseca marec in april.