^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

5. velikonočna nedelja

24.4.2016

Danes je 5. velikonočna nedelja. V ponedeljek bo godoval sv. Marko, evangelist, v torek se bomo spomnili Marije, Matere dobrega sveta, v sredo bo godovala sv. Cita, devica, v četrtek sv. Peter Chanel, duhovnik in mučenec, v petek sv. Katarina Sienska, devica, sozavetnica Evrope, v soboto sv. Pij V., papež, naslednja nedelja bo 6. velikonočna, tudi nedelja turizma.

V ponedeljek bo verouk po urniku. Izjema bodo veroučenci 3., 8. in 9. razreda, ki ta teden izjemoma nimajo verouka, imajo pa obveznosti, ki jih bodo opravili namesto prisotnosti pri veroučni uri.

Od srede 27.4. do ponedeljka 2.5. bo v naši kapeli oziroma dvorani klekljarska razstava čipk Marije Kastelec. Ure, ko bo ogled možen, bodo sporočene naknadno.

Naslednjo nedeljo se začne šmarnična pobožnost. Šmarnice bodo omenjeni dan ob 15.00 pri križu na Goropekah.

V nedeljo 8.5.2016 so k sveti maši ob 9.00 lepo povabljeni starejši. Med mašo bodo tisti, ki bodo želeli, lahko prejeli bolniško maziljenje. Po sveti maši pa lepo vabimo k druženju v župnišče. Pridne gospodinje lepo vabimo, naj prinesejo sladke dobrote za praznovanje. Glede dostave naj se pogovorijo z gospo Anico Kumer. Lepo prosimo, da starejšim omogočite take vrste druženje.

(Oznani ob 7.00. Ob 9.00 pove Tone Beović): Društvo Šmar vabi na ogled slikarskih del slikarja s Sorice, Mira Kačarja, v Galeriji v zvoniku. Otvoritev bo danes ob 10.00, po sveti maši, in bo na ogled do 2. maja. Lepo vabljeni.