^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

7. velikonočna nedelja - nedelja sredstev družbenega obveščanja

8.5.2016

Danes je 7. velikonočna nedelja, tudi nedelja sredstev družbenega obveščanja. V torek bo godoval sv. Job, svetopisemski mož, v četrtek sv. Leopold Mandič, redovnik, v petek se bomo spomnili Fatimske Matere Božje, v soboto bo godoval sv. Bonifacij, mučenec, naslednjo nedeljo bomo praznovali Binkošti.

Ob 9.00: Po sveti maši so vsi starejši lepo povabljeni na druženje v župnišče. Hvala vsem, ki so srečanje pripravili.

Zadaj si vzemite brezplačne izvode Družine, ki jih uredništvo poklanja ob nedelji sredstev družbenega obveščanja. Morda se bo kdo odločil tudi za naročilo tega časopisa.

Šmarnična pobožnost bo danes ob 15.00 pri križu v Brekovicah.

V ponedeljek bo spovedovanje prvoobhajancev v času veroučnih ur. Prvoobhajanci naj počakajo pred glavnim vhodom v cerkev.

V torek bomo sveto mašo opravili tudi po namenu za zdravje.

V petek bomo opravili sveto mašo tudi za + Vido Oblak ob 7. dnevu.

V petek bodo po sveti maši pevske vaje za vse birmance (cca. ob 19.40). Prosimo za popolno udeležbo.

V soboto bodo ob 17.00 vaje za prvo obhajilo, ob 19.00 pa bo srečanje oratorijskih animatorjev.

Naslednjo nedeljo bo darovanje za cerkvene potrebe pri obeh mašah. Ob 9.00 bo slovesnost prvega svetega obhajila, ob 11.30 pa bo tudi krščevanje.

Naslednjo nedeljo bo šmarnična pobožnost pri Marijini kapelici na Bedrihu.

Pihalni orkester Alpina Žiri vas v sklopu letošnjega koncertnega abonmaja vabi na že drugi koncert z naslovom Godba na čudežnem vlaku. Ta bo danes zvečer ob 19.30 v dvorani DPD Svoboda v Žireh. Na odru se jim bodo tokrat pridružili člani Pihalnega orkestra Logatec s tekmovalnim programom. Vljudno vas vabijo žirovski godbeniki. 

V okviru Tedna RK bo tudi v Žireh nekaj akcij. V sredo, 11.5., bo od 9.00 do 12.00 stojnica pred blagovnico v Žireh, kjer bo za obiskovalce možno brezplačno merjenje krvnega sladkorja. V sredo in četrtek, 18. in 19. 5., pa  bo druga letošnja krvodajalska akcija. Odvzem krvi bo oba dneva od 7.00 do 13.00 v poslovni stavbi IKA na Strojarski ulici. Vljudno vabljeni!