^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Binkošti

15.5.2016

Danes so binkošti. Jutri se bomo spominjali Marije, Matere Cerkve, v torek bo godoval sv. Jošt, puščavnik, v sredo sv. Janez I., papež, v četrtek sv. Krispin, redovnik, v petek sv. Bernardin Sienski, duhovnik, v soboto sv. Timotej, diakon in mučenec, naslednja nedelja bo nedelja Svete Trojice.

Hvala za vse darove, ki ste jih danes darovali za cerkvene potrebe.

Danes bo ob 9.00 slovesnost prvega svetega obhajila.

Danes bo ob 15.00 šmarnična pobožnost pri Marijini kapelici na Bedrihu.

V tem tednu prvoobhajanci ne bodo imeli verouka, birmanci pa bodo namesto verouka prisotni v cerkvi v sredo, četrtek, petek in soboto.

V ponedeljek bo ob 19.45 v župnišču srečanje Svetopisemske skupine.

V sredo bo ob 18.00 prišel v Žiri škof Šuštar, birmovalec, in se bo srečal z birmanci. Med mašo ob 19.00 bo na voljo v spovednici, po sveti maši pa se bo srečal tudi z župnijskimi sodelavci.

V četrtek bo ob 19.30 na Suhi pri Škofji Loki 2. srečanje za razvezane. Lepo povabljeni.

Od četrtka do sobote bo potekala birmanska tridnevnica, ko bodo vsi birmanci prihajali k svetim mašam. Lepo so dobrodošli tudi njihovi starši in botri, ki so doma iz Žirov. V četrtek bo sveta maša ob 19.00, v petek ob 20.00, v soboto pa ob 8.15.

V soboto bodo ob 9.00 vaje za birmovanje.

Naslednjo nedeljo bo ob 9.00 birma. Popoldne ob 15.00 pa bodo šmarnice pri križu na Žirku.

OKLIC: Poročiti se želita ženin Gabrijel Oblak, samski, elektrotehnik-računalničar, sin Jožefa in Anite, rojene Kristan, rojen 5.5.1989 v Kranju, biva Selo 64, župnija Žiri in nevesta Mihaela Bizovičar, samska, dipl. medicinska sestra, hči Franca in Martine, rojene Alič, rojena 12.8.1992 v Ljubljani, biva Hotovlja 48, župnija Poljane. Komur je znan kak zadržek, ga je dolžan naznaniti. Paru želimo veliko Božjega blagoslova. Poročila se bosta naslednjo soboto v Poljanah.