^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

33. nedelja med letom

13.11.2016

Danes je 33. nedelja med letom. V ponedeljek goduje sv. Lovrenc Irski, škof, v torek sv. Albert Veliki, škof in cerkveni učitelj, v sredo sv. Marjeta Škotska, kraljica, v četrtek sv. Elizabeta Ogrska, redovnica, v petek se bomo spomnili posvetitve bazilik sv. Petra in Pavla, v soboto bo godoval sv. Anastazij II., papež, naslednja nedelja pa bo nedelja Kristusa Kralja in začetek tedna Karitas.

Ob 9.00: Hvala rektorju semenišča Romanu Starcu, da je vodil današnje bogoslužje. Vsem želim lepo praznovanje.

Društvo Šmar vas še danes vabi v zvonik na ogled slikarske razstave Cirila Stanonika .

V sredo ste lepo povabljeni k češčenju Najsvetejšega uro pred sveto mašo.

V soboto bo sveta maša izjemoma ob 7.30, saj je nato ob 9.00 srečanje članov ŽPS-je v Zavodu Sv. Stanislava v Šentvidu. Tako bova tudi midva z g. Jakobom lahko šla na srečanje. Prosim, da obvestite tiste, ki so darovali za sveto mašo, da je ura spremenjena, da bodo pravočasno prišli v cerkev. Odhod članov in članic ŽPS-ja v Ljubljano bo ob 8.00 izpred župnišča.

Naslednjo nedeljo bo ob 10.00 v župnišču srečanje jasličarjev.

V župnišču lahko naročate mašne namene za mesec januar 2017.

Župnik iz Stare in Nove Oselice Janez Cerar lepo vabi na večer s Karlom Gržanom, ki bo v ponedeljek, 14. novembra, ob 18.00, v dvorani Kulturnega doma na Sovodnju. Tema srečanja je "Brez sočutja težko preživimo".

RoMartin: »Leta 2011 je bilo leto, ko smo prvič poromali v Santiago po znani poti Kamino. In letos poleti nam je bilo spet dano, da poromamo na grob svetega Jakoba in na konec Evrope do rta Finisterra. Po nekaj mesecih smo zbrali slike, svoje utrinke poti in prišel je čas, da jih podelimo z vami. Zato vas vabimo v petek, 18.11.2016 ob 18.00 v restavracijo Sklednik, da se ob sliki in besedi še enkrat odpravimo na "konec sveta". Sledilo bo še krajše, 10-minutno predavanje s kolesom po Maroku, kamor se je letos odpravil Marjan Oblak. Vstop je prost.«