^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

3. nedelja med letom

22.1.2017

Danes je 3. nedelja med letom. V torek bo godoval sv. Frančišek Saleški, škof in cerkveni učitelj, v sredo se bomo spomnili spreobrnitve apostola Pavla, v četrtek bosta godovala sv. Timotej in Tit, škofa, v petek sv. Angela Merici, devica in ustanoviteljica uršulink, v soboto sv. Tomaž Akvinski, duhovnik in cerkveni učitelj, naslednja nedelja bo nedelja Svetega Pisma.

V sredo ste lepo povabljeni k molitvi in češčenju Najsvetejšega uro pred sveto mašo. Ta dan bomo sveto mašo opravili tudi za + Stanislava Novaka ob 7. dnevu.

Tudi letos bo v naši župniji potekal mini svetopisemski maraton. Božjo besedo bomo brali v kapeli. Začeli bomo v soboto 28.1. ob 8.45 oziroma po sveti maši, nadaljevali preko dneva in noči, ter zaključili v nedeljo 29.1. ob 6.45, pred jutranjo sveto mašo. Vabljeni ste vsi, ki bi želeli na tak način slaviti Boga. Posebej naprošamo vse, ki bi se javili za dolžnost reditelja, da se vpišejo na seznam rediteljev na oglasni deski v cerkvi. Vsem, ki bi želeli brati ali pa zgolj poslušati Božjo besedo, se ni potrebno posebej vpisovati ampak ste dobrodošli kadarkoli. Lepo povabljeni!

V nedeljo 29.1. bomo pri jutranji sveti maši maševali tudi za + Vido Mlinar ob 30. dnevu.

Krajevna organizacija Rdečega križa Žiri vabi nove in redne krvodajalce na prvo redno letošnjo krvodajalsko akcijo, ki bo v ponedeljek in torek, 23. in 24.1.2017. Odvzem krvi bo oba dneva od 7.00 do 13.00 v poslovni stavbi IKA na Strojarski ulici. Vabljeni darovalci vseh krvnih skupin!