^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Oktober 2016

JESENSKE ŠPORTNE IGRE

V mesecu oktobru smo se v skupini Zajčki pogovarjali o jeseni ter veliko pozornosti namenili jesenskim pridelkom. Pripravljali smo se tudi na jesensko športne igre, ki smo jih izvedli v petek, 21. oktobra, v dvorani gasilskega doma na Dobračevi. Najprej smo s pesmijo in rajanjem pozdravili jesen. Skupaj s starši smo se nato pomerili v štafetnih igrah, kjer smo tekli s korenčkom, kotalili buče okrog ovir, z majhnimi koši prenašali krompir ter v koš ciljali kostanje. Igre smo zaključili z igro Gnilo jajce.  Druženje se je končalo s prijetnim klepetom, dvorana pa je še po našem odhodu dišala po pečenih kostanjih in dobrotah, ki so jih za nas pripravili starši.

Oglejte si vdelano sliko na spletu:
http://zupnija-ziri.si/oktober-2016#sigFreeIdebf93107a3

 

POSLOVILI SMO SE

V petek, 7.10.2016, smo se poslovili od gospe Jerneje. Pogrešali jo bomo. Da se nas bospominjala, smo ji podarili veliko rožo, po kateri je plezalo polno zajčkov in čebelic.

Oglejte si vdelano sliko na spletu:
http://zupnija-ziri.si/oktober-2016#sigFreeIdabeec0ea06

 

TEDEN OTROKA 2016-17

Geslo Tedna otroka v tem šolskem letu se je glasilo »Svet, v katerem želim živeti«. Vsak dan smo doživeli nekaj zanimivega. V ponedeljek smo si v »domačem kinu« ogledali risani film »Grdi raček«. V torek smo se pogovarjali o naših srcih in jih risali  v obrise naših teles. V sredo smo očistili igrišče in bližnjo okolico vrtca. V četrtek smo se okrepčali s pravo krompirjevo malico. V petek pa smo imeli športno dopoldne. Preko vsebin smo vsi ugotavljali, pripovedovali in razmišljali v kakšnem svetu želimo živeti.

Oglejte si vdelano sliko na spletu:
http://zupnija-ziri.si/oktober-2016#sigFreeId2d428d175f

 

POD MEDVEDOVIM DEŽNIKOM

V skupini čebelice smo se v mesecu oktobru zabavali z medvedom. Spoznali smo zgodbo Svetlane Makarovič z naslovom Pod medvedovim dežnikom. Vzgojiteljice so nam jo zaigrale tudi z lutkami.  Otroci smo se oblekli v kostume in vsebino dramatizirali, pa tudi z lutkami smo se spoprijateljili.

Oglejte si vdelano sliko na spletu:
http://zupnija-ziri.si/oktober-2016#sigFreeIdd5b4d859b9

 

JESEN PRI ZAJČKIH

V skupini Zajčki smo jesen pričarali tudi v igralnici. Otroci so prinašali v vrtec različne  jesenske plodove, ki smo jih opazovali, poimenovali, se z njimi igrali ter ustvarjali. 

Oglejte si vdelano sliko na spletu:
http://zupnija-ziri.si/oktober-2016#sigFreeId8337ef5992