^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Zakonske skupine

V župniji Žiri delujejo 4 zakonske skupine. Pari se srečujemo enkrat mesečno na naših domovih. Enkrat letno pa vikend preživimo na duhovnih vajah.

Skupine delujejo po načinu, ki je v več desetletjih preizkušen v praksi.

Glavni cilj delovanja zakonske skupine je pomoč posameznemu paru v njegovem zakonskem in šele na drugem mestu družinskem življenju. Kar to zorenje vzpodbuja, je za skupino dobro, kar ga moti, za zakonsko občestvo ni dobro.

Prvi del srečanja pari posvetimo razmišljanju ali pogovoru ob odlomku iz evangelija. Drugi del pa je namenjen enemu od vprašanj iz zakonskega ali družinskega življenja. Pri teh pogovorih se poskušamo varovati teoretiziranja, govorjenja na splošno, poučevanja drugih in nekakšnega pridiganja oziroma razkazovanja znanja. Pač pa vsak posameznik pove, kako je odlomek iz evangelija ali vprašanje iz zakonskega in družinskega življenja sam doživljal. Gre torej za izpoved lastnih izkušenj. Zato je treba paziti, da se dopušča, da vsak čuti po svoje in to tudi pove. Na ta način se vsa skupina bogati.

Najbolj pogosta so spoznanja, da nimava težav samo midva. Zgled in v razmislek nam je, kako se drugje trudijo lepšati svoj zakon. Dobrodošla je vsaka ideja o vzgoji otrok.

Mnogokrat je skupina edina vzpodbuda , da si med vsakodnevnimi obveznostmi vzameva čas, se pripraviva na srečanje in si poveva še kaj drugega, razen kaj bomo delali, kaj bomo kupili, kaj se dogaja z otroci.

Nekateri smo se poznali že od prej, nekatere vezi pa so se spletle sedaj, saj se srečujemo tudi izven rednih srečanj.

Enkrat letno imamo mašo in piknik v naravi.

Skupine smo odprte za vse nove pare, ki bi se nam želeli pridružiti. Povabljeni, da se oglasite pri g. župniku ali na tel. 041 358 342

Kogar še kaj zanima v zvezi z zakonskimi skupinami, šolo za zakon, duhovnimi vajami, si lahko prebere na  www.rkc.si/najinapot/.