^Na vrh

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

3. postna nedelja

28.2.2016

Danes je 3. postna nedelja, v ponedeljek bo godoval sv. Osvald, benediktinec, v torek sv. Feliks III., papež, v sredo sv. Agnes Praška, klarisa, v četrtek sv. Anzelm Furlanski, opat, v petek sv. Lucij I., papež, v soboto sv. Olivija, mučenka, naslednja nedelja bo 4. postna.

Po sveti maši boste dobili Glas Sv. Martina. Preberite si njegovo vsebino.

Danes ob 13.30 odhajamo na postno romanje v Ljubljansko stolnico. Prosim, da so prijavljeni romarji pred župniščem pet minut pred napovedano uro odhoda, da bo odhod res točen. Zvečer doma molitve križevega pota ne bo.

V ponedeljek bomo opravili sveto mašo tudi za + Branka Malavašiča ob 30. dnevu, v sredo pa tudi za + Leopolda Erznožnika ob 30. dnevu.

V torek bo ob 17.00 v župnišču srečanje 3-6 letnih otrok, ob 18.00 pa srečanje redakcije Glasa Sv. Martina.

V sredo ste lepo povabljeni k molitvi in čaščenju Najsvetejšega uro pred sveto mašo. Takrat bomo posebej molili za blagor naše domovine, saj naša župnija ta dan v imenu vseh vernih Slovencev in Slovenk Boga prosi za blagoslov v naši državi.

V petek bo prvi petek. Z g. Jakobom bova ta dan obhajala bolnike in starejše. V soboto pa bo prva sobota.

Lani poleti so štirje mladi zdravniki in ena zobozdravnica tri mesece delali v mali podeželski kliniki na jugozahodu Ugande. Za njihovo odpravo ste tudi vi namenili dar nedeljske puščice. V petek po večerni maši (ob 18.45) vam bo Tomaž Cankar skozi sliko in besedo poskušal prikazati, kako zgleda Afrika od blizu, kaj so mladi zdravniki tam delali in kakšna dežela je Uganda. Lepo vabljeni.

V soboto bo ob 9.00 v Škofovih Zavodih srečanje članov in članic ŽPS. Da bomo lahko tja prišli točno, bo sveta maša ta dan že ob 7.15. Prosim, da opozorite tiste, ki so za takrat naročili sveti maši, da bodo lahko prišli k bogoslužju pravočasno.

V soboto bo v župnišču ob 19.00 prvo srečanje animatorjev za oratorij 2016. Starejši animatorji so že povedali, ali bodo še naprej sodelovali pri oratoriju. Lepo pa vabim tudi veroukarje 8. in 9. razreda, da razmislijo o morebitnem sodelovanju in mi po veroučni uri v ponedeljek oziroma v torek izrazijo svojo željo, da bi postali animatorji. Z vsakim se bom pomenil posebej.

Naslednjo nedeljo bo puščica namenjena za semenišče.

Naslednjo nedeljo bo ob 18.00 križev pot, ki ga bo vodila Svetopisemska skupina.

Na oglasni deski je še nekaj drugih vabil, ki si jih lahko preberete. Poglejte si tudi zgibanke na policah.

Po sveti maši lahko v župnišču naročate svete maše za mesec maj.